INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Külföldön is rendben zajlik a népszavazás

InfoRádió / MTI
Rendben zajlik a népszavazás a külföldi magyar diplomáciai képviseleteken. A legtöbben, több mint négyszázan, Londonban voksoltak, a leghatékonyabbak a belgrádiak, a szerb fővárosban a választói névjegyzékbe fölvett mind a hat ember leadta szavazatát.

Londonban, ahol a külföldi magyar képviseletek közül a legtöbben, 429-en jelezték részvételüket a népszavazáson, magyar idő szerint délután negyed 5-ig a névjegyzékben szereplők 70,6 százaléka adta le voksát.

A két franciaországi szavazóhelyiségben délután fél ötig a névjegyzékben szereplők 70 százaléka járult az urnákhoz.

A bécsi külképviseleti szavazólistára feliratkozott 160 választó közül 125 fő adta le voksát késő délutánig.

A Németországban tartózkodó, bejelentett magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgárok közül Berlinben 95-en, Münchenben 113-an, Düsseldorfban pedig 68-an mentek el szavazni.

Brüsszelben a 298 szavazásra jogosult regisztrált közül 245-en adták le szavazatukat.

Moszkvában a 38 magyar állampolgárból délután 4 óráig 36 élt szavazati jogával.

A prágai magyar nagykövetségen délután négy óráig 48-an adták le szavazatukat, a választói listára felvett 52 ember közül.

Belgrádban a választói névjegyzékbe fölvett mind a hat ember leadta szavazatát. A szabadkai főkonzulátuson a 18 magyar állampolgár közül egy kivételével mindegyik szavazott délutánig.

A Romániában jegyzékbe vett 108 magyar állampolgár közül néhány kivétellel szinte mindenki leadta voksát magyar idő szerint délután fél ötig.

A címlapról ajánljuk