eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ellenzéki előny a francia helyhatósági választásokon

Franciaországban az eddigi részeredmények szerint az önkormányzatok többségében az ellenzéki szocialisták nyerték a helyhatósági választások első fordulóját. Az első becslések alapján a választásra jogosultak 68-70 százaléka járult az urnákhoz.

Az exit poll eredmények szerint Franciaország két legnagyobb városa, Párizs és Lyon is szocialista vezetésű maradhat. Az Ipsos közvélemény-kutató intézet adatai szerint a nagyvárosok közül egyedül Bordeaux irányítását tudja megtartani a jobboldal.

Az állampolgárok csaknem 37 ezer önkormányzat tagjait választják meg az következő 6 évre.

Korábban valamennyi felmérés a szocialisták győzelmét vetítette előre a szavazáson, amely jelzésértékű a 10 hónappal ezelőtt hivatalba lépett jobboldali államfő, Nicolas Sarkozy népszerűsége szempontjából.

A helyhatósági választások második fordulóját jövő vasárnap tartják Franciaországban.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×