eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama népszerűbb - de Clintont tartják felkészültebbnek

Az amerikai demokrata párti szavazók körében végzett országos felmérés szerint a párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama most először egyértelműen megelőzi népszerűségben vetélytársát, Hillary Clintont, aki januárban még vezetett.

A The New York Times és a CBS tv-állomás által közösen végzett közvélemény-kutatás eredménye szerint a Demokrata Párt híveinek 54 százaléka szeretné Obamát látni a párt jelöltjeként a novemberi elnökválasztáson, s csupán 38 százalék a volt first ladyt.

Obama az elmúlt két hónapban jelentős támogatottságot szerezett az összes jelentős demográfiai csoportban: a nők és a férfiak, a liberálisok és a mérsékeltek, a magas és az alacsony jövedelműek, valamint a jól képzettek és a kevésbé iskolázottak körében is.

A demokrata szavazók szerint az illinoisi szenátor képes lenne ugyan egyesíteni és lelkesíteni a nemzetet - ám változatlanul Hillary Clintonról gondolják azt, hogy jobban felkészült az elnöki posztra. S bár Obama növelte népszerűségét a nők körében, a gyengébb nem képviselőinek többsége még mindig a volt first ladyt támogatja. A fehér nők alkotják Clinton erősségét.

Ami a döntő texasi és ohiói előválasztási fordulót illeti, izgalmas verseny képe rajzolódik ki: felmérések szerint Texasban Obama (50 százalék) vezet Clinton előtt (46 százalék), míg Ohióban Clinton áll jobban (49 százalék), mint Obama (39 százalék).

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×