eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Éhségsztrájkba kezdett a volt fehérorosz elnökjelölt

Fehéroroszországban éhségsztrájkba lépett börtönében Aljakszandr Kozulin volt ellenzéki elnökjelölt, azzal vádolva a hivatalban lévő államfőt, hogy nem engedi őt részt venni felesége temetésén.

Közleményében a volt ellenzéki elnökjelölt, Aljakszandr Kozulin - aki a 2006 márciusi elnökválasztásokon Aljakszandr Lukasenka elnök vetélytársként indult - azt is bejelentette, hogy nem járul hozzá felesége, Irina eltemetéséhez, amíg őt szabadon nem engedik.

Aljakszandr Kozulint 2006. március 25-én ítélték 5 és fél évi börtönre a közrend megzavarásáért, miután néhány nappal korábban élére állt egy, az államfő újraválasztása ellen tiltakozó menetnek.

Az elmúlt hetekben ismét több tüntetést szerveztek Fehéroroszországban az 1994 óta hatalmon lévő elnök ellen, akit a nyugati országok bírálnak ellenzékének üldözése miatt, és akit Washington is Európa utolsó diktátorának tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×