eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A palesztin "kígyó" fejét akarja lecsapni az egyik izraeli miniszter

A Hamász politikai vezetőinek, köztük a Gázai övezet palesztin kormányát vezető Iszmáil Haníjének a meggyilkolását szorgalmazta az izraeli kormány egyik tagja.

Zeév Boim bevándorlásügyi miniszter fenyegető nyilatkozata egy nappal azután hangzott el a hadsereg rádiójában, hogy egy Gázai övezetből indított palesztin rakéta a dél-izraeli Szderótban megsebesített két izraeli gyermeket.

A kisebbiknek, egy 8 éves fiúnak a súlyos sebesülése miatt amputálni kellett az egyik lábát.

"Gázával harciasabb hangot kell megütni, hogy megértsék, a Hamász politikai és katonai vezetésének minden tagja részes a terrorizmusban" - hangoztatta Zeév Boim.

A Hamász vezetői ellen irányuló célzott támadások felújításának lehetősége kapcsán feltett kérdésre pedig úgy válaszolt: támogatja, hogy "a kígyó fejére" mérjenek csapást, beleértve ebbe Haníjét és minden alárendeltjét.

A rádió szerint az izraeli védelmi kabinet tanácskozásán Ehud Olmert izraeli miniszterelnök és védelmi minisztere, Ehud Barak elvetette egy nagyobb szabású szárazföldi válaszcsapás indítását a Gázai övezet ellen, amit a kormánytagok egy része és az ellenzék követelt. Engedélyt adott ugyanakkor átfogóbb célzott műveletek végrehajtására.

Palesztin fegyveres csoportok pénteken és szombaton mintegy negyven házilag készített Kasszám rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael közeli területeire.

A palesztin rakétatámadások által leggyakrabban megcélzott Szderót lakosai bejelentették: vasárnap este tüntetést tartanak Jeruzsálemben, amelyen Ehud Olmert kormányfő lemondását és súlyosabb megtorlásokat fognak követelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×