eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem foglal állást Koszovó ügyében a Vatikán

Nem változott a Szentszék Koszovó végleges státusával összefüggő álláspontja - hangsúlyozta a Vatikán, miután XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadta Fatmir Sejdiu koszovói elnököt.

A katolikus egyházfő korábban közölte: azt reméli, hogy bármilyen döntés születik is a dél-szerbiai tartomány jövőjéről, tekintettel lesznek az összes érintett fél igényeire, és szavatolják majd minden népcsoport jogainak tiszteletben tartását.

A koszovói albán vezetők arra készülnek, hogy néhány héten belül kikiáltják az 1999 óta ENSZ-közigazgatás alatt álló tartomány függetlenségét.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió tagállamainak többsége támogatja Koszovó elszakadását, Szerbia és az ENSZ Biztonsági Tanácsában vétójoggal rendelkező Oroszország azonban határozottan ellenzi azt.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×