eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Drákói intézkedésekkel készülnek a nagy eseményre

Az olimpia alatt mintegy hárommillió ingázó munkást tiltanak ki Pekingből, hogy így csökkentsék a kínai főváros zsúfoltságát - mondta el az InfoRádiónak a pekingi magyar nagykövetség oktatási és kulturális tanácsosa. Az olimpia miatt közlekedési megszorításokra is számíthatnak a pekingiek.

Kína nagyon készül az olimpiára, lépten-nyomon építkezésekbe botlik az ember. Az ország olyan eseményként tekint az olimpiára, amelynek segítségével egységes arculatot mutathat a világnak - fejtette ki Nagy Gábor.

A diplomata kitért arra is, hogy a televízióban, óriásplakátokon és a metró hangosbemondójában is az olimpiával foglalkoznak. A polgárok lelkesen készülnek az eseményre, rengetegen tanulnak angolul, a szállodai recepciósok pedig a siketek jelbeszédét tanulják; a társadalom minden rétegét megmozgatja ez az esemény.

Az oktatási és kulturális tanácsos szólt arról is, hogy a légszennyezettség csökkentése érdekében évek óta gyors ütemben fásítanak Pekingben és környékén, főként nyugdíjasok és önkéntesek végzik ezt a munkát. Az olimpiát közvetlenül megelőző időszakban a gépjárművek egy részét várhatóan leállítják, azaz tilos lesz azokkal közlekedni.

A rengeteg turista elhelyezéséről Nagy Gábor azt mondta: Pekingben eddig is sok szálloda működött, másrészt lakások kiadására is készülnek a pekingiek, sokan erre számítva vettek ingatlant az elmúlt években.

Mindemellett az olimpia alatt a Pekingben dolgozó mintegy hárommillió ingázó munkás nem mehet be a városba, a hatóságok ezzel is igyekeznek csökkenteni a zsúfoltságot - tette hozzá a diplomata.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×