eur:
388.5
usd:
360.58
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az orvosok túl elfoglaltak voltak, a gyermek belehalt az agyhártyagyulladásba

Kevés az orvos és a kórházi ápoló személyzet Nagy-Britanniában. A törvényszéki vizsgálatok megállapították, hogy nemrég egy kisgyermek halálát okozta, hogy nem volt elegendő képzett ember az ellátásához.

Törvényszéki vizsgálattal kellett szembenéznie Nagy-Britanniában azoknak az orvosoknak, akiknek a kórházában baktérium okozta agyhártyagyulladásban halt meg egy gyerek.

A 11 hónapos korában elhunyt kislány 2006 szeptemberében került először kórházba azzal a gyanúval, hogy agyhártyagyulladása van. Korábban azonban szívbetegsége miatt többször látták már az orvosok.

Macy testén azonban vörös voltok is megjelentek, amelyek nyomásra sem tűntek el.

Később a vizsgálatok is igazolták a gyanút, hogy a kislánynak agyhártyagyulladása van. Az orvosok azonban nem tartották be a kórházi protokollt, és nem foglalkoztak a gyermekkel, arra hivatkoztak, hogy nem érnek rá.

Ekkor mindössze két orvos volt azon az osztályon, ahová a gyermeket vitték; a vizsgálatok szerint kevesen voltak ahhoz, hogy ellássák a hozzájuk rendelt betegeket.

Másnap reggel a kislány állapota rohamosan romlott, a szülők pedig azt tapasztalták: a kórházi személyzet akkor sem állt a helyzet magaslatán, amikor újra kellett éleszteni a gyermeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×