eur:
388.91
usd:
361.71
bux:
68657.86
2024. május 8. szerda Mihály

A becsült összeg háromszorosába kerülnek a nyugdíjas képviselők

Az eredetileg tervezett összegnek a háromszorosába kerül a brit adófizetőknek a parlamenti képviselők nyugdíja.

A parlamenti képviselőknek fizetendő nyugdíj összege elérheti a 20,5 millió fontot (7 milliárd forintot) - ez egy-egy főre 29 ezer fontot (9,9 millió forintot) jelent. A legutolsó hivatalos becslés viszont még csak 7,8 millió font - vagyis ennek a harmada volt.

A politikusok visszavonulásának valós költsége akkor derült ki, amikor az alsóházi képviselők éppen arra készülnek, hogy megszavazzák fizetésüknek az inflációt meghaladó mértékű emelését.

A brit parlamenti képviselők jelenleg évi 60 ezer fontot (20,5 millió fontot) keresnek. Azok, akik visszavonulnak, fizetésük negyedét kapják kézhez minden egyes, parlamentben eltöltött évük után.

A hivatalos becslések szerint ez átlagosan 11 ezer fontot jelent képviselőnként - a valós összeg azonban ennek közel a háromszorosa, 29 ezer font.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

Vállalati AI mint innováció és megfelelés: hol itt az ellentét?

A technológia különböző hullámait a vállalatok sok esetben egy rájuk kényszerített tényezőként élhetik meg. Azonban, ha minden vállalat úgy gondolna a saját AI stratégiájára, mint az üzleti stratégiájának természetes meghosszabbítására és olyan tényezőket is figyelembe vesz, illetve organikusan beépít, amelyeket akár a fogyasztó, akár a szabályozó kényszerít ki, az látványos eredményhez vezethet. Az idén először megrendezésre kerülő Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencián a vállalatok feladatairól, az előttük álló kihívásokról és a technológia alkalmazásából fakadó versenyelőnyről is szó volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×