eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Bhutto meggyilkolása Musarrafnak kedvez"

Az InfoRádió által megkérdezett Közel-Kelet szakértő szerint Benazir Bhutto halála egyértelműen a jelenlegi elnök, Pervez Musarraf pozícióit erősíti, az azonban nem bizonyítható, hogy ő vagy a hozzá közel álló körök gyilkoltatták volna meg az ellenzéki vezetőt.

Csicsmann László szerint sokkal valószínűbb, hogy iszlamisták ölték meg a politikusnőt. Hozzátette, az emigrációjából októberben hazatérő Benazir Bhutto nem volt demokrata.

A miniszterelnöki tisztséget korábban kétszer betöltött, és a közelgő januári parlamenti választásokon ismét a hatalom csúcsaira emelkedni vágyó ellenzéki politikus csütörtökön merénylet következtében vesztette életét egy Ravalpindiben tartott választási gyűlésen. Holttestét péntekre virradóra katonai szállítógéppel szűkebb hazájába, a dél-pakisztáni Szindh tartományba vitték, ahol eltemetik.

Csicsmann László az InfoRádióban elmondta: az Egyesült Államok Bhuttóban látta Pakisztán demokratizálódásának zálogát, annak ellenére, hogy az asszonyt már két ízben menesztették korrupció miatt. Hozzátette: ráadásul a pakisztáni alkotmány értelmében harmadszor nem is tölthetné be a miniszterelnöki posztot.

Ennek ellenére jó esélye volt arra, hogy a januárban esedékes választásokat pártjával megnyerje.

Egyelőre nem lehet megjósolni, hogy sor kerül-e a választásra, mindenesetre Benazir Bhutto halála Pervez Musarraf jelenlegi elnök pozícióit erősíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×