eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veszélyben a karácsony a politikai korrektség miatt

Nagy-Britanniában a politikai korrektség jegyében egyre kevesebb iskolában tartanak betlehemezést, és az sem ritka, hogy a települések sem rendeznek karácsonyi ünnepséget, nehogy megbántsák a többi vallás híveit.

David Cameron ellenzéki vezető nemrég felemelte a szavát a karácsonyi szokások védelmében, Nagy-Britanniában ugyanis egyre gyakoribb, hogy a muszlimok vagy a zsidók érzékenységére hivatkozva nem betlehemezhetnek a gyermekek az utcán vagy nem énekelhetnek karácsonyi dalokat.
Mindez a konzervatív politikus szerint a hagyományok elerodálódásához vezet, márpedig a karácsony nélkül nem építhető erős állam.

David Cameron azt mondta: a karácsonyt országosan kell megünnepelni, épp ezért az iskolák sem hagyhatják figyelmen kívül.

A képviselő hozzátette: a butaság netovábbja, ha az üdvözlőlapokra sem lehet már ráírni azt, hogy "Kellemes karácsonyt és boldog új évet", ehelyett csak a "Kellemes ünnepeket" szerepelhet rajta.

David Cameron mellett más politikusok is rámutattak arra: a karácsony éppúgy a kulturális sokszínűség jele, mint például a zsidó hanuka vagy a hinduk ünnepe, a diwali; és nem igaz, hogy a többi vallás híveit bántaná a karácsony megünneplése.

Egy kutatás szerint Nagy-Britanniában, ahol előszeretettel küldenek egymásnak karácsonyi üdvözlőlapot az emberek, már csak minden tizedik képeslapon lelhető fel valamilyen karácsonyi utalás. A munkahelyek háromnegyedébe pedig nem díszítik fel karácsonyra az irodákat, nehogy ez érzékenyen érintse a más valláshoz tartozókat.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×