eur:
389.76
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bizalmat szavazott a kormánynak a szlovák parlament

Megszavazta a szlovák parlament a kormány jövő évi költségvetésének tervezetét, egyszersmind - a miniszterelnök indítványa nyomán a költségvetési szavazással egybekötve - Robert Fico kormányának is bizalmat szavazott kedden este.

A 150 tagú parlament 146 jelelevő képviselője közül 85 kormánypárti honatya a költségvetésre és a kormány iránti bizalomra igent mondott, a 61 ellenzéki ellene szavazott. Fico szándéka az volt, hogy a bizalmi szavazással erősítse meg: kormánya túl van az Állami Földalapnál történt visszaélések nyomán kialakult válságon.

A költségvetést a várakozásoknak megfelelően minden változtatás nélkül, az összes ellenzéki indítvány mellőzésével fogadták el.

Ennek megfelelően a kormány a jövő évben 348,2 milliárd koronás bevételekből, 380,2 milliárd kiadással, 32 milliárdos deficittel fog gazdálkodni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Erősödött a forint szerdán, ez pedig lendületet vett a Fed kamatdöntését követően, amely a várakozásoknak megfelelően alakult: nem módostottak az irányadó kamaton, az marad továbbra is 5,25-5,5%. A Fed közleménye szerint a jelenlegi inflációs és reálgazdasági helyzet kiismerhetetlen, így a kiváráson túl nem sok teendője van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×