eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Küszöbön a béke Izrael és a palesztinok között?

Az izraeli miniszterelnök szerint már jövőre létrejöhet egy békeegyezmény a palesztinokkal. Ehud Olmert ugyanakkor hangsúlyozta: a megállapodás végrehajtása nem lehet azonnali, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli miniszterelnök az egyiptomi Sarm-el-Sejkben elmondott beszédében elképzelhetőnek tartotta, hogy már 2008-ban békét köthetnek a palesztinokkal.

Ehud Olmert ugyanakkor úgy fogalmazott: ha létrejön a megállapodás, az nem lesz majd azonnal végrehajtható, mert előbb mindkét félnek teljesítenie kell az úgynevezett útitervben vállalt kötelezettségeit.

Az izraeli kormányfő emlékeztetett arra, hogy az egyezmény értelmében mindent meg kell tenni a terrortámadások megfékezéséért.

Az arab országok külügyminiszterei csütörtökön ülnek össze az egyiptomi fővárosban, hogy közös álláspontot alakítsanak ki az egyesült államokbeli Annapolisban jövő héten tartandó békeértekezletre.

Ehud Olmert és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke hétfői találkozóján nem közeledtek az álláspontok a legfontosabb kérdésekben, így a többi között a leendő palesztin állam határai és az izraeli telepek ügyében sem.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×