eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Két erős utórengés rázta meg Chile északi részét

Két erős utórengés rázta meg Chile északi részét csütörtökön, egy nappal a Richter-skála szerint 7,7-es erősségű földrengés után - közölte az Egyesült Államok Geológiai Szolgálata.

A kétperces időközzel bekövetkezett két csütörtöki utórengés közül az első 6,2-es, a második 6,8-es erősségű volt a Richter-skálán. Az utóbbi fészke (hipocentruma) 35 kilométeres mélységben volt, epicentruma Antofagasta bányászvárostól 93 kilométerre északkeletre.

Nem érkezett jelentés az utórengések nyomán sem halálos áldozatról, sem személyi sérülésről, sem pedig anyagi károkról, de az újabb földmozgások rémületet keltettek a térség lakosaiban. (A szerdai 7,7-es erősségű földrengés két ember halálát és több mint száz személy sérülését okozta, romba döntött vagy súlyosan megrongált több mint négyezer házat.)

A kormány több tonna élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert és kötszert küldött az észak-chilei térségbe, ahol 15 ezer ember maradt hajléktalanul a szerdai földrengés után.

A hatóságok rövidesen katasztrófa sújtotta területté nyilvánítják Tocopilla kikötővárost és a hozzá közeli Maria Elena bányászvároskát, hogy ezzel is segítsék a segélyek gyors odajuttatását - közölte Ricardo Lagos Weber elnöki szóvivő.

Hozzátette: Michelle Bachelet elnök a Csendes-óceán partján fekvő Antofagastába, a chilei bányaipar központjába utazott; felkeresi Tocopillát és Maria Elenát is, hogy szemrevételezze a károkat.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×