eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Holtan találták meg az elsüllyedt tankhajó három matrózát

Oroszországban holtan találták meg a Fekete-tengeren elsüllyedt tankhajó személyzetének három tagját.

Hírügynökségi jelentések szerint a hullámok a Kercsi-szorosban fekvő Tuzla-félsziget közelében sodorták partra a holttesteket, öt társukat tovább keresik.

A fűtőolajat szállító tartályhajó vasárnap süllyedt el Kavkaz kikötője közelében. A heves viharban négy másik hajót is baleset ért a térségben, a Volga-Nyeft nevű tankhajóból több mint ezer tonna pakura ömlött a vízbe.

A mentőalakulatok hétfő reggel megkezdték a szennyező anyag összegyűjtését. Az orosz hatóságok a vihar előtt mintegy 50 hajót szólítottak fel arra, hogy a Kercsi-szoros környékéről biztonságosabb vizekre hajózzanak.

A Volga-Nyeft nevű hajó az Oroszországhoz tartozó Kavkaz kikötőjébe tartva tört ketté vasárnap, és rakományából mintegy 1000-1100 tonna pakura ömlött a tengerbe. A rakomány többi része a hajó épen maradt felében volt, így annak kifolyása nem fenyegetett.

A hajó orr felőli része a felszínen maradt, s arra menekült a 13 főnyi legénység. Két kikötőből is a mentésükre indultak, de a helyszínre érkezett vontatóhajók a 4-5 méteres hullámokat keltő vihar miatt nem tudták megközelíteni a hajót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×