eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lírikus terroristának hívta magát, mert szerinte ez a név jól cseng

A brit terrorizmus ellenes törvény elfogadása óta első ízben találtak bűnösnek egy nőt a brit hatóságok. A nyugat-londoni Samina Malik terrorista kézikönyvek birtoklásáért találtatott bűnösnek.

A 23 éves repülőtéri alkalmazott előszeretettel hívta magát lírikus terroristának - amelyet ő egy jól csengő névnek tartott -, mivel költeményeket is szerzett, amelyekben a többi mellett Osama bin Ladenhez imádkozott, vagy a lefejezésről írt.

Samina Malik, aki eladó a Heathrow egyik boltjában, vágyairól is írt, arról, hogy mártírhalált haljon.

A bíróság olyan dokumentumok birtoklásáért találta bűnösnek, amelyek segítséget nyújthattak terrorista akciókhoz, és amelyek birtoklását bünteti a 2001-ben hatályba lépett Terrorism Act 2000, a brit terrorizmusellenes törvény.

A hölgy az írásaiban a nyugat elleni harcra buzdított, szerinte mérgezett fegyverek alkalmasak lehetnek arra, hogy a nyílt utcán embereket öljenek meg vele.

A szélsőséges asszonynak egy egész gyűjteménye van a terrorizmussal kapcsolatos kézikönyvekből - állítja a büntető bíróság vezetője.

A nő egy szélsőséges iszlám csoport tagja volt. A bíróság állítása szerint gyakorta nézett videófelvételeket Osama Bin Ladenről is.

Októberben tartóztatták le, de számos komolyabb vádpont alól tisztázta magát. Büntetéséről még nem döntöttek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×