eur:
389.02
usd:
361.2
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Mexikóban egymillió ember hajléka került víz alá

Mexikóban eddig 885 települést öntött el teljesen az árvíz, egymillió ember hajléka került víz alá.

Az elárasztott területeken még mindig több mint 300 ezer ember várja a hadsereg és a mentőalakulatok helikoptereit és csónakjait.

A legrosszabb helyzet Tabasco szövetségi államban, amelynek 80 százalékát borítja ár. A 750 ezres Villahermosa várost egy hajnali gátszakadás miatt csaknem teljesen elöntöte a víz, sokan csak úszva tudtak elmenekülni otthonukból. A mentéshez 3 ezer katonát mozgósítottak.

Felipe Calderón elnök a mexikói történelem egyik legnagyobb természeti katasztrófájának nevezte a mostanit, és azt kérte az állampolgároktól, hogy a hatóságok által kijelölt pontokon gyűjtsenek palackozott ivóvizet, konzervet, matracokat, takarókat, törülközoket, tisztálkodó szereket és gyógyszereket a rászorulóknak.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×