eur:
392.7
usd:
362.03
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf

Kezdődik a belharc Lengyelországban

Lengyelországban megvétózná a liberális Polgári Platform vezetésével megalakuló új kormány egyes lépéseit az államfő.

Lech Kaczynski államfő egy lapinterjúban bírálta a Polgári Platformnak az Európai Unió Alapjogi Chartájához való pozitív viszonyulását, és fenntartását fejezte ki Radoslaw Sikorski külügyminiszteri kinevezésével szemben.

A köztársasági elnök azt az elképzelést is kifogásolja, hogy egykulcsos adórendszert vezessenek be Lengyelországban.

Lech Kaczynski az október 21-ei előre hozott választások óta nem nyilatkozott az eredménnyel összefüggésben, és nem gratulált a győztes pártnak.

A nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság vezette távozó kormány élén az államfő ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski áll.

Közben kedden a lengyelországi előre hozott választásokon győztes jobbközép liberális Polgári Platform (PO) vezetője, a párt kormányfőjelöltje azt mondta: csaknem teljesen készen van már a koalíciós szerződés pártja és a Lengyel Parasztpárt (PSL) között.

A centrista parasztpárt várhatóan három tárcát kap a kormányban az eddigi egyezség szerint, köztük a gazdaságit. A gazdasági reformokat és jobb európai uniós kapcsolatokat hirdető PO szerezte a legtöbb szavazatot és a legtöbb parlamenti helyet az október 21-i választásokon.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×