eur:
392.68
usd:
362.02
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf

"Ez csak az RMDSZ kétségbeesett reakciója"

Tőkés László kampányfőnöke szerint az RMDSZ kétségbeesett reakciója, hogy Orbán Viktort támadják azért, mert Tőkés László püspököt támogatja az európai parlamenti választásokon.

Szilágyi Zsolt emlékeztetett arra: nemrég az MSZP és az SZDSZ politikusai is kinyilvánították, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség listáját támogatják.

Szerinte Tőkés László esélyes arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe az RMDSZ pedig nem, ezért a kampányfőnök szerint nem igaz, hogy képviselet nélkül marad az erdélyi magyarság.

Tőkés László az egyetlen egyéni jelölt, aki már összegyűjtötte a 100 ezer támogató aláírást, Ez a szavazatok 2,8 százalékát jelenti számára, amellyel már mandátumhoz jutna.

Az RMDSZ azonban a közvélemény-kutatási adatok szerint hónapok óta 3 százalékon áll, azaz nem jutna be az Európai Parlamentbe. Szilágyi Zsolt szerint ez az eredmény készteti a kétségbeesett reakciókra a párt vezetőit. Ennek köszönhető az is, hogy jelöltjeik közé várják a református püspököt, annak ellenére, hogy ígéreteik betartására nem adnak garanciát.

Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke kedden jelentette ki: pártjuk elvárja, hogy a magyar politikusok ne avatkozzanak be az erdélyi magyarság képviseletébe, "ahogy mi sem avatkoztunk be, valahányszor Magyarországra látogattunk, a magyar belügyekbe".

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
Hiába az erős amerikai GDP-adat, oda a lendület Amerikában

Hiába az erős amerikai GDP-adat, oda a lendület Amerikában

Az elmúlt időszakban alaposan elromlott a hangulat a tőzsdéken, a befektetők még inkább elkezdték adni az amúgy is gyengélkedő technológiai részvényeket a Tesla és a Google anyacégének legfrissebb negyedéves jelentése után, ez pedig a vezető részvényindexek teljesítményében is jelentősen meglátszott. Az USA-ban kisebb fellélegzést láthattunk a kereskedés első szakaszában, a meglepően erős GDP-adat után. A csütörtöki záráshoz közeledve viszont elfogyott a lendület, a Dow Jones és az S&P 500 értéke csupán szerény erősödést mutat, míg a Nasdaq értéke csökkent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×