eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Borzalmas részletek a buszbalesetről: "a karját most varrják vissza"

Hárman vesztették életüket a magyar busz ausztriai balesetében - erősítette meg a Külügyminisztérium szóvivője az InfoRádióban. Az A2-es autópályán bekövetkezett tragédiában négyen súlyosan megsérültek. A busz Milánóból tartott haza, a vasárnapi Milan-Róma mérkőzésről

Az egyik hölgynek leszakadt a karja, a grazi kórházban most próbálják visszavarni - mondta Szelestey Lajos az InfoRádióban kora délután.

Az InfoRádió kora este úgy értesült, hogy a műtét sikerült.

Az egyik sérült nagyon súlyos medencecsonttörést szenvedett, egy harmadik sérültnek az arca roncsolódott - tette hozzá.

A szóvivő beszámolója szerint ez utóbbi sérültet sürgősségi jelleggel ellátják, majd Magyarországra hozzák, ahol plasztikai beavatkozást végeznek majd rajta.

A negyedik sérültnek eltört a gerince, ő megbénult - mondta el Szelestey Lajos. Közölte: a sérülteket öt egészségügyi intézményben ápolják.

Az InfoRádió értesülése szerint a baleset egyik halottja egy nő, aki a férjének fizette be az utat. A férfi túlélte a balesetet, de kórházban van.

Azok, akik nem sérültek meg, illetve sérüléseik nem súlyosak, még este Magyarországra érkeznek - fűzte hozzá.

A szóvivő szerint a sérült buszt egy raktárba szállították, ahol majd átvizsgálják.

Az osztrák autópálya-rendőrség munkatársa szerint a magyar autóbusz balesetét nem az útviszonyok, hanem valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta.

Manfred Schein az InfoRádióban közölte: a sofőr a kihallgatás során elmondta, egy pillanatra nem figyelt a vezetésre, és ekkor történt a baleset.

A sofőr oldalra nézett a másik sofőrre, és amikor visszanézett, már nekiment a beton terelőkorlátnak, majd felborult, és az út jobb oldalán állt meg - mondta Manfred Schein.

Séra Attila, a Cooltúra utazási iroda igazgatója az InfoRádióban elmondta: a sértetlen és könnyebben sérült utasok már elindultak hazafelé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×