eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Madeleine-ügy: a brit miniszterelnök is szóvá tette Lisszabonban

A Madeleine McCann utáni nyomozásról beszélgetett a brit és a portugál miniszterelnök. Gordon Brown azután tárgyalt José Socratessel, hogy kiderült: a portugál rendőrségnek nincs elég bizonyítéka ahhoz, hogy vádat emeljen a májusban eltűnt kislány szülei ellen.

A két kormányfő a lisszaboni uniós csúcson találkozott egymással; a beszélgetést Gordon Brown kezdeményezte.

A brit miniszterelnök arra volt kíváncsi, hogy a hatóságok minden szükséges lépést megtesznek-e a nyomozás során, valamint arra, hogy megfelelő-e a brit és a portugál rendőrség együttműködése.

A két miniszterelnök már júliusban is beszélt Madeleine McCann eltűnésének ügyéről, akkor José Socrates biztosítottta Gordon Brown: minden lehetségest megtesznek, hogy megtalálják a kislányt.

Azt, hogy a brit miniszterelnök beleavatkozott az ügybe, már korábban is rosszul viselték Portugáliában.

Az egyik nyomozó azzal vádolta Maddie szüleit, hogy megzavarják a nyomozást, a szülők ugyanis folyamatosan tájékoztatták a brit kormányfőt a gyermekük utáni nyomozás részleteiről.

"Elképesztő, hogy ilyen magas rangú emberek is belekeverednek. Nem emlékszem rá, hogy Portugáliában ilyen valaha is előfordult volna" - tette hozzá.

Csütörtökön portugál rendőrségi források megerősítették: nincs elég bizonyíték Kate és Gerry McCann ellen ahhoz, hogy megvádolják őket.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×