eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bush-tanácsadó: "Gyűlölöm az összes iránit"

Testközelből ismerhették meg az amerikai külpolitikát azok a brit parlamenti képviselők, akik az amerikai védelmi minisztériumba látogattak, hogy az iraki és az iráni helyzetről tárgyaljanak.

A találkozón Debra Cagan, az amerikai elnök egyik külpolitikai tanácsadója kijelentette, hogy az Egyesült Államok nem tervez katonai csapást Irán ellen, de nem zárta ki ennek lehetőségét, ha a perzsa állam folytatja nukleáris programját.

A brit politikusok szerint amerikai kollégájuk a beszélgetés egy pontján kijelentette: "Mindenesetre én gyűlölöm az összes iránit".

A látogatók elmondták: noha ez afféle félreszólás volt, illeszkedett tárgyalópartnerük általános viselkedésébe.

"Sokkal szívesebben beszélt arról, hogy nem kedveli az irániakat, mint az amerikai támadási szándék hiányáról. Az utóbbinál a hangnem nem illeszkedett a mondanivalóhoz" - mondta el az egyik brit képviselő.

Egyik kollégája kijelentette: "Az az érzésem támadt, hogy Amerikában egyesek már csak az ürügyet keresik Irán megtámadására. Nagyon riasztó volt".

Debra Cagan kifogásolta a Bászrából történő brit kivonulást is, amelyet túl korainak tartott, mondván: ha a britek elhagyják Dél-Irakot, az irániak foglalják el a helyüket.

A Pentagon tagadta, hogy Debra Cagan gyűlöletét fejezte volna ki az irániakkal szemben, a Mail on Sunday-nek nyilatkozó négy brit képviselő közül azonban három megerősítette ezt az információt, egyikük pedig nem kívánta kommentálni az értesülést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 09:46
×
×
×
×