eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hírességek tolonganak majd Diana gyászmiséjén - de lesznek nagy hiányzók

Pénteken Londonban gyűlnek össze mindazok, akik emlékezni akarnak a tíz éve életét vesztett walesi hercegnőre. A legnagyobb figyelmet az a gyászmise kapja, amely közép-európai idő szerint délben kezdődik a Guards' Chapelben. Bár a világ számos televíziós társasága élőben közvetíti az eseményt, a kápolnában lesznek üres székek.

A Guards' Chapelbe 700 ember fér el, ennek ellenére csak 450 ember kapott meghívást a rendezvényre.

A Vilmos és Harry herceg, valamint Diana szülei által összeállított vendéglistáról lemaradt például Mohamed Al Fayed, Dodi apja, aki Dianával együtt lelte halálát tíz évvel ezelőtt a párizsi alagútban. Igaz, Mohamed Al Fayedet egyik lánya képviseli a szertartáson.

Camilla nem vesz részt az eseményen

Szintén nem lesz jelen a megemlékezésen Károly herceg jelenlegi felesége, Camilla sem. A Cornwall-i hercegnő ugyan kapott meghívót, azt azonban egy héttel ezelőtt visszautasította, mondván: nem akarja hogy jelenléte elvonja a figyelmet az esemény eredeti céljától.

Camilla azután döntött így, hogy számos bírálat érte, amiért elfogadta a meghívást, mert ő már akkor Károly szeretője volt, amikor a herceg és Diana még házasok voltak, sőt, Diana a házassága harmadik szereplőjének nevezte.

A hercegnő egyébként a hétvégén barátnőivel nyaralni megy Dél-Európába, mint ahogy tette ezt minden évben a nyár végén.

Akik befeketítették Dianát

Szintén nem kapott meghívást Diana három egykori közeli munkatársa sem: Paul Burrell, Diana komornyikja, Patrick Jephson, a személyi titkára és Ken Wharfe, aki Diana védelméért felelt. Õk mindannyian elmesélték emlékeiket a nyilvánosságnak az egykori hercegnőről, és ezzel nem feltétlenül jó színben tüntették fel őt.

Egykori munkatársainak jelentős része azonban meghívást kapott az eseményre. Szintén jelen lesz a királyi család 35 tagja, valamint a jelenlegi és korábbi kormányfők, és más hírességek, köztük Elton John is.

A szervezők azonban jelentős kritikát kaptak amiatt, hogy a helyszínre érkező tömegek nem láthatják az eseményt. Bár azt számos televíziós társaság élőben közvetíti, a kápolna környékén nem helyeztek el kivetítőket, holott tíz évvel ezelőtt, a temetésen tízezrek követték nyomon az eseményeket az utcán állva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×