eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fekete egyenruhás banda fosztogat Dél-Szerbiában

Dél-Szerbiában a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat álarcos és állig felfegyverzett bandák állítják meg, és fosztogatják. Vasárnap a szerb rendőrség a koszovói határ közelében tűzharcot folytatott a rablókkal, és egy fegyverest megöltek.

Szerbia legdélibb csücskében, a szerb-koszovói-macedón hármas határ közelében több alkalommal rabolták ki a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat. A támadók fekete egyenruhát és álarcot viselnek, fegyverzetük pedig megegyezik a legkorszerűbb katonai felszereléssel.

A banda tagjai a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkásokat, turistákat, de még a helyieket is megállítják, kilövik az autók kerekeit, majd elszedik az összes értéktárgyat és a pénzt. A támadók eddig több mint tíz autót fosztottak ki.

Vasárnap a szerb rendőrség erélyesen fellépett a támadókkal szemben, és a közel félórás tűzharcban meghátrálásra késztette a fekete egyenruhásokat. A tűzharcban az egyik támadó meghalt, akiről kiderült, hogy 22 éves albán nemzetiségű szerb állampolgár.

A rendőrség és a helyiek szerint nem terrortámadásokról, hanem fosztogatásokról van szó. Ugyanakkor a támadásokat jól szervezetten, katonás fegyelemmel hajtják végre.

A Szerbián át dél felé utazó autósoknak azt javasolják, hogy nappal használják ezt az útszakaszt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×