eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Fekete egyenruhás banda fosztogat Dél-Szerbiában

Dél-Szerbiában a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat álarcos és állig felfegyverzett bandák állítják meg, és fosztogatják. Vasárnap a szerb rendőrség a koszovói határ közelében tűzharcot folytatott a rablókkal, és egy fegyverest megöltek.

Szerbia legdélibb csücskében, a szerb-koszovói-macedón hármas határ közelében több alkalommal rabolták ki a Macedónia és Görögország felé tartó autósokat. A támadók fekete egyenruhát és álarcot viselnek, fegyverzetük pedig megegyezik a legkorszerűbb katonai felszereléssel.

A banda tagjai a Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkásokat, turistákat, de még a helyieket is megállítják, kilövik az autók kerekeit, majd elszedik az összes értéktárgyat és a pénzt. A támadók eddig több mint tíz autót fosztottak ki.

Vasárnap a szerb rendőrség erélyesen fellépett a támadókkal szemben, és a közel félórás tűzharcban meghátrálásra késztette a fekete egyenruhásokat. A tűzharcban az egyik támadó meghalt, akiről kiderült, hogy 22 éves albán nemzetiségű szerb állampolgár.

A rendőrség és a helyiek szerint nem terrortámadásokról, hanem fosztogatásokról van szó. Ugyanakkor a támadásokat jól szervezetten, katonás fegyelemmel hajtják végre.

A Szerbián át dél felé utazó autósoknak azt javasolják, hogy nappal használják ezt az útszakaszt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×