eur:
367.86
usd:
344.12
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

A szövetséges erők nem kerültek közelebb Bin Laden elfogásához

Hamid Karzai afgán elnök szerint a szövetséges erők most sincsenek közelebb az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjének, Oszama bin Ladennek az elfogásához, mint évekkel ezelőtt voltak.

"Nem vagyunk sem közelebb, sem távolabb a céltól" - mondta az afgán elnök a CNN hírtelevízió által vasárnap, néhány órával az Egyesült Államokba érkezése előtt sugárzott interjúban.

Arra a kérdésre, hogy Bin Laden rejtekhelye Afganisztánban vagy Pakisztánban van-e, Karzai leszögezte: "Biztosan tudom, hogy nem lehet Afganisztánban. Nem tudok azonban most arra a kérdésre válaszolni, hogy hol van."

A feltételezések szerint a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások kitervelője az afganisztáni-pakisztáni határon fekvő hegyvidéken rejtőzködik.

Karzai vasárnap érkezett meg a Camp David-i elnöki rezidenciára, ahol vendéglátója, George Bush elnök és felesége, Laura Bush fogadta.

A két államfő tárgyalásán várhatóan a tálibokról, a kábítószer-kereskedelemről, a tálibok által fogva tartott dél-koreai túszokról, az afganisztáni háború civil áldozatairól és Iránról lesz szó.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×