eur:
395.28
usd:
366.7
bux:
65382.19
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A magyar konyhának a cserkésztalálkozón is nagy sikere van

Bár már csak napok vannak hátra a cserkészet alapításának századik évfordulóját ünneplő angliai táborozásból, a dzsemboriból, a program egyre színesebb. A visegrádi országok műsoros délutánján megjelent Lech Walesa volt lengyel elnök. A magyar diplomáciát a nagykövetség ideiglenes vezetője, Breuer Klára rendkívüli követ képviselte. Az 560 fős magyar dzsembori-csoportnak nem csak a népi tánccsoportja népszerű, hanem a szakácsai is.

A chelmsfordi dzsemborin résztvevő 560 magyar cserkész közül 150 a vezető, akik a központi irányításban is részt vesznek. Mindahányan az évi szabadságuk terhére vannak jelen, és ingyen dolgoznak.

Van azonban bevétele is a magyar csapatnak. Fából maguk építettek fel egy csárdát, ahol állandóan magyar népzene szól, és hatalmas sikerrel szolgálnak fel gulyáslevest, pörköltet, hortobágyi húsos palacsintát, lángost, valamint somlói galuskát. Mi más kellene egy éhes cserkésznek, jöjjön akár Japánból vagy Brazíliából, mint egy jó tejfölös lángos. A csárda bevételét közösségi célokra fordítják.

A magyar táborban botfaragó és kopjafa-készítő tanfolyammal is fejleszthetik kézügyességüket, művészi készségüket az odalátogató cserkészek. A chelmsfordi nagytáborozáson negyven ezren vesznek részt a világ minden tájáról, és az időjárás eddig kegyes volt hozzájuk.

A pécsi cserkészek nagy halom prospektussal érkeztek Angliába, hogy felhívják a figyelmet: Pécs Európa kulturális fővárosa lesz 2010-ben.

A visegrádi országok cserkészeinek műsoros délutánján főként a magyar táncosok arattak sikert. Breuer Klára tárgyalt Eduardo Missonival, a Cserkész Világszövetség vezetőjével a magyar cserkészek környezetvédő és fogyatékosokat segítő tevékenységéről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×