eur:
368.37
usd:
344.76
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

A magyar konyhának a cserkésztalálkozón is nagy sikere van

Bár már csak napok vannak hátra a cserkészet alapításának századik évfordulóját ünneplő angliai táborozásból, a dzsemboriból, a program egyre színesebb. A visegrádi országok műsoros délutánján megjelent Lech Walesa volt lengyel elnök. A magyar diplomáciát a nagykövetség ideiglenes vezetője, Breuer Klára rendkívüli követ képviselte. Az 560 fős magyar dzsembori-csoportnak nem csak a népi tánccsoportja népszerű, hanem a szakácsai is.

A chelmsfordi dzsemborin résztvevő 560 magyar cserkész közül 150 a vezető, akik a központi irányításban is részt vesznek. Mindahányan az évi szabadságuk terhére vannak jelen, és ingyen dolgoznak.

Van azonban bevétele is a magyar csapatnak. Fából maguk építettek fel egy csárdát, ahol állandóan magyar népzene szól, és hatalmas sikerrel szolgálnak fel gulyáslevest, pörköltet, hortobágyi húsos palacsintát, lángost, valamint somlói galuskát. Mi más kellene egy éhes cserkésznek, jöjjön akár Japánból vagy Brazíliából, mint egy jó tejfölös lángos. A csárda bevételét közösségi célokra fordítják.

A magyar táborban botfaragó és kopjafa-készítő tanfolyammal is fejleszthetik kézügyességüket, művészi készségüket az odalátogató cserkészek. A chelmsfordi nagytáborozáson negyven ezren vesznek részt a világ minden tájáról, és az időjárás eddig kegyes volt hozzájuk.

A pécsi cserkészek nagy halom prospektussal érkeztek Angliába, hogy felhívják a figyelmet: Pécs Európa kulturális fővárosa lesz 2010-ben.

A visegrádi országok cserkészeinek műsoros délutánján főként a magyar táncosok arattak sikert. Breuer Klára tárgyalt Eduardo Missonival, a Cserkész Világszövetség vezetőjével a magyar cserkészek környezetvédő és fogyatékosokat segítő tevékenységéről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást
Aréna

Tálas Péter: Putyin haláláig fog küzdeni, mert nem tehet mást

Az ukránok számára egy nagyon sikeres ellentámadás hozhatja meg a béketárgyalásokat, míg az orosz ellencsapást a hiányos tisztikar is nehezíti – véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója. Tálas Péter erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×