eur:
390.84
usd:
365.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Katonai akció az elrabolt lelkészek kiszabadítására

Katonai akciót indítottak az Afganisztánban állomásozó erők a tálibok fogságában lévő 23 dél-koreai lelkész kiszabadítására - jelentette be a kabuli védelmi minisztérium.

Az emberrablók vasárnap, közép-európai idő szerint 16.30-ig adtak ultimátumot az afgán hatóságoknak, hogy a dél-koreaiakért cserébe engedjenek szabadon 23 bebörtönzött tálibot.

A hadműveletet a Kabultól 140 kilométerre délre fekvő Gázni tartományban, Karabag járásban indították meg.

A minisztérium bejelentését egyelőre sem a NATO-erők, sem pedig az amerikai parancsnokság alatt álló koalíció nem erősítette meg.

Közben Dél-Korea megkezdte az Afganisztánból való, az év végéig esedékes csapatkivonás előkészületeit - közölte a dél-koreai védelmi minisztérium egyik illetékes.

A magas rangú tisztviselő elmondta: az előkészületek a katonák hazavezénylésére mintegy 5-6 hónapot vesznek igénybe.

A dél-koreai védelmi minisztérium közölte: a döntést már azelőtt meghozták, hogy a 23 dél-koreai túszt fogva tartó afganisztáni tálibok a távol-keleti ország katonáinak távozását követelték volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×