eur:
390.84
usd:
365.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Néhány órára Cheney az amerikai elnök

George Bush szombat reggel néhány órára átruházta elnöki jogköreit Dick Cheney alelnökre, az altatásban végzett béltükrözése idejére, amelyet a Camp David-i elnöki üdülőben végeznek el - jelentette be a Fehér Ház.

A jogalapot az alkotmány 25. módosításának 3. paragrafusa jelentette, amely a hatalom önkéntes átadásáról rendelkezik, ha az elnök nem képes ellátni kötelezettségeit - mondta Scott Stanzel szóvivő.

Ilyen esetre mindössze kétszer volt példa az Egyesült Államok történetében: 2002-ben, amikor George Bush elnököt hasonló okokból altatták, és 1985 júliusában, amikor Ronald Reagan elnökön vastagbélrákműtétet hajtottak végre.

George Bush vastagbeléből két jóindulatú polipot távolítottak el még elnökké választása előtt, 1998 júliusában és 1999 decemberében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×