eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kánikula: az aszfalton sütöttek tükörtojást

Belgrád környékén szerdán 40 fokos volt az átlaghőmérséklet, csütörtökön pedig 41-42 fokra számítanak. A nagy kánikula miatt kiderült, nincs törvény arra, hogy ilyenkor ki intézkedhet Szerbiában. Egy belgrádi napilap újságírói tükörtojást sütöttek a forró aszfalton.

A hőség még Koszovó kérdését is háttérbe szorította Szerbiában. A 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet által előidézett rendkívüli állapot egyértelmű, de kiderült egyúttal az is, nincs törvény arra Szerbiában, hogy ilyenkor ki intézkedhet.

A munkaügyi minisztérium ajánlására rövidítették a délelőtti műszakokat. Az újvidéki városi buszokon két sofőr van, akik szükség esetén bármikor válthatják egymást.

A 350 ezer lakosú Újvidéken csak egy nyilvános ivócsap található. A városban szerdán 39-40 Celsius-fok volt, ám ivóvizes tartálykocsik továbbra sem jelentek meg az utcákon, mert nem tudni, ki az illetékes ebben az ügyben.

A palicsi tó hőmérséklete 34 Celsius-fok volt, ám a szakemberek szerint ez nem okoz gondot a tó élővilágának.

Újvidéken több mint 15 ezren voltak a városi strandon, ahol gondot okoznak a Duna-hídról leugráló fiatalok. Tegnap mentők hozták ki a vízből azt a két tizenéves lányt, akik leugrottak a 20 méter magas hídról.

A belgrádi Press című napilap munkatársai 50 Celsius-fokot mértek a város központjában. Az újságírók tükörtojást sütöttek a forró belgrádi aszfalton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×