eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A pozsonyiak sem bíznak a rendőrökben

A szlovák főváros lakossága nem nagyon bízik a rendőrökben, egy felmérés szerint a pozsonyiak elégedetlenek a hatóságok munkájával.

A belügyminisztérium által nemrég végzett internetes felmérésből kiderül, hogy a legtöbben a rendfenntartók arroganciájára, pökhendiségére, jogkörükkel való visszaélésükre és korrupcióra panaszkodtak.

Azt is sokan nehezményezték, hogy az utcákon, főleg a lakótelepeken kevés a rendőr, az intézkedésekre általában csak megkésve kerül sor.

A 450 ezer lakosú szlovák főváros egyik égető problémája a rendőrhiány. Papíron ugyan csaknem telitett az állomány, az utcákon azonban ez nem látható.

Robert Kalinák, a Fico-kormány belügyminisztere egy évvel ezelőtt - röviddel hivatalba lépése után - olyan átszervezést hirdetett meg, amelynek célja az volt, hogy az íróasztalok mögül az emberek közé, az utcákra küldje a rendőröket.

A nagy felhajtással megindult átszervezés azonban lassan elakadt, nem sok változás történt az elmúlt 12 hónapban. Nem hivatalos források szerint naponta 80-100 rendőrrel kevesebb teljesít szolgálatot, mint amennyi kellene.

Nem bizonyult szerencsés húzásnak, hogy a fővárosi kerületi rendőrparancsnokságokat tavaly összevonták a szomszédos járási rendőralakulatokkal, így a pozsonyi rendőrparancsnokságnak a hatáskörébe nem csupán a főváros, hanem több közeli nagy járás rendjének és biztonságának a felügyelete is tartozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×