eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

"Elfuserált puccs" a pártelnöki posztra

Házon belüli puccs előkészítésével vádolták meg Peter Mandelsont, az Európai Bizottság brit tagját, miután a politikus azt javasolta, hogy induljon valaki Gordon Brown ellenében a Munkáspárt vezetéséért.

Peter Mandelson arra hívta fel a figyelmet, hogy ha Tony Blair távozása után Gordon Brown kihívó nélkül átveszi a párt vezetését, akkor ugyanúgy járhat, mint Michael Howard.

A politikus 2003-ban vette át verseny nélkül a konzervatívok vezetését, majd simán elbukta a következő választást.

A jelenleg EU-biztosként dolgozó Peter Mandelson azt is javasolta, hogy a kihívónak a fiatalabb munkáspárti politikusok közül kellene kikerülnie.

A Brown-párti tábor üdvözölte a felhívást, úgy vélik ugyanis, hogy ez figyelmeztetésként hat, és így azok is felsorakoznak majd a kancelláriaminiszter mögött, akik egyébként nem tennék.

"Elfuserált puccs"

Egy pártbeli forrás úgy fogalmazott, hogy néhányan már úgy beszélnek Peter Mandelson felhívásáról, mint egy elfuserált puccsról. Természetesen azt is találgatják, hogy ki lehet az ifjú kihívó, a legtöbben Liam Byrne belügyminiszterre, Andy Burnham egészségügyi miniszterre és Angela Smith önkormányzati miniszterre tippelnek.

Peter Mandelson az Observernek ugyanakkor azt mondta, hogy szerinte David Milliband környezetvédelmi miniszter elnyerhetné a párt vezetését - amely szinte automatikusan azt jelenti, hogy miniszterelnök-jelöltként indulhat a következő választásokon - ha meggyőződéssel száll versenybe.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×