eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ismét prostituáltakat gyilkolt a rém

Egyre valószínűbb, hogy az ipswichi rém gyilkolta meg azt a két fiatal nőt is, akinek holttestét egy erdős területen találták meg.

A sorozatgyilkos áldozatainak száma így ötre emelkedett. A rendőrség közölte: valószínűleg a szombat éjjel eltűnt Paula Clennell és a december 4. óta nem látott Anette Nicholls holttestét találták meg.

Az első lány tetemére egy levingtoni lakos bukkant, a másikét egy rendőrségi helikopter pilótája pillantotta meg.

A másik három áldozat - Anneli Alderton, Gemma Adams és Tania Nicol - meztelen holttestét szintén Ipswich körzetében, az A14-es autóút közelében találták meg.

Halála előtt nyilatkozott

A meggyilkolt lányok prostituáltak voltak. Paula Clennell december 5-én még nyilatkozott az ITV televíziós társaságnak. Azt mondta, hogy tisztában van a rá leselkedő veszéllyel, de szüksége van a pénzre.

A gyilkosságok miatt kicsit aggódva ülök be az autókba - tette hozzá a később meggyilkolt nő, aki korábbi rossz tapasztalatai ellenére sem hagyott fel munkájával.

Az interjúban Paula Clennel megemlítette, hogy a gyilkosságok óta kevesebb lány dolgozik az utcán, és csökkent a kuncsaftok száma is.A rendőrség tájékoztatása szerint az öt halálesetet - ugyan még nem hivatalosan - egy ügyként kezelik a gyilkosságok hasonlósága miatt: valamennyi nő prostituált és heroinfüggő volt, meztelen holttestüket a városon kívül találták meg.

"El kell fognunk a gyilkost vagy gyilkosokat, olyan gyorsan, ahogy csak lehet" - mondta a nyomozás vezetője.

Túl gyors a gyilkos

A rendőrséget megdöbbentette, hogy a gyilkosságokat kevesebb mint hat hét alatt követték el.

A '70-es évek hírhedt sorozatgyilkosának, a Yorkshire-i Hasfelmetszőnek hat év kellett első öt áldozatának megöléséhez. Peter Sutcliffe 11 év alatt 13 embert ölt meg.

A rendőrség úgy gondolja, hogy az áldozatok holttestének elhelyezése "dermesztő gőgöt és közönyt" mutat.

Dr. Glenn Wilson, a londoni King's College pszichológus szakértője, aki a deviáns szexuális viselkedéseket tanulmányozza, azt mondta: a sorozatgyilkos akár "gyorsíthat" is tempóján.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×