eur:
395.52
usd:
366.56
bux:
74079.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

A nagyhatalmak összevesztek a BT ülésén

Elhalasztották az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagállamai és Németország újabb egyeztetését az iráni atomprogramról az amerikai és az orosz fél nézeteltérése miatt.

Az ülés kezdetén egy amerikai diplomata bírálta a fehérorosz vezetést, amiért bebörtönzi az ellenzék hangadóit és megsérti a véleménynyilvánítás szabadságát.

A fehérorosz elnököt támogató Oroszország ENSZ-nagykövete a kijelentésre reagálva azt mondta: az ügy nem tartozik a BT-re. Hozzátette: a történtek után a tárgyalások Iránról már nem lehetnek eredményesek.

Illetékesek közlése szerint hamarosan újra összehívják a tárgyalást; egyetértés esetén még karácsony előtt megszülethet a határozat, amely joghátrányokat helyez kilátásba Teheránnal szemben, amiért az nem állította le vitatott urándúsítását.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×