eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jörg Haider lemondott

Jörg Haider karintiai elöljáró, tartományi miniszterelnök lemondott arról, hogy az őszi parlamenti választásokon pártja listavezetőjeként induljon mandátumért, és bejelentette, hogy néhány hónapon belül a pártelnökséget is másnak adja át.

Az idegenellenes és populista megnyilvánulásairól elhíresült politikus az ORF Pressestunde című vasárnapi adásában erősítette meg azokat a híreket, amelyek szerint a tavaly áprilisban alapított Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) elnevezésű pártjának listavezetője (kancellárjelöltje) Peter Westenthaler lesz a feltehetően novemberben tartandó választásokon.

Haider bejelentette azt is, hogy Westenthaler teljes körű hatalmat kap, mert néhány hónapon belül a BZÖ kongresszusán a párt vezetőjévé is meg fogják választani.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×