eur:
388.53
usd:
360.76
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Európa legveszélyesebb drogbárója egy mozgássérült menekült

Egy mozgássérült törökországi kurd menekültet 22 évnyi börtönre ítélt a brit bíróság, amelynek letöltését követően kitoloncolják az országból. A férfi, aki állítólag Nagy-Britannia heroinpiacának 90 százalékát irányította kerekesszékéből, rendkívüli erőszakkal tartotta kezében London török és kurd üzletembereit.

Fegyverek, bombák, kiherélés - többek között ezekkel az eszközökkel tartotta rettegésben londoni honfitársait Abdullah Baybasin, akit a brit hatóságok Európa egyik legveszélyesebb drogbárójának tartanak.

Baybasin több milliárd fontos birodalmat épített ki Nagy-Britanniában, amelynek alapját az Afganisztánból Törökországba csempészett heroin adta, amely feldolgozás után onnan került az európai piacra.

A rendőrségnek egy 9 hónapos akció során sikerült elkapnia a drogbárót, akit rejtett kamerákkal figyeltek és akinek telefonját is lehallgatták. Baybasinon 2,5 kilónyi heroin adás-vételekor ütöttek rajta.

A férfi, akit egy bandák közötti amszterdami leszámolás kényszerített kerekesszékbe, 10 évet kapott heroinkereskedelemért, és 12 évet zsarolásért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×