eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ellopták több ezer közszolga személyes adatait?

Vizsgálat indulhat Nagy-Britanniában mintegy 13 ezer köztisztviselő személyes adatainak ellopása ügyében. Feltételezések szerint ugyanis az adatok korrupt köztisztviselők közvetítésével juthattak bűnöző kezébe, akik adócsalásra használták fel azokat.

A brit állami számvevőszék megerősítette, hogy vizsgálatot kezdhet abban az ügyben, amelyben a munkaügyi minisztérium mintegy 13 ezer köztisztviselőjének adataival állítólag több millió fontos adócsalást követtek el.

Vannak akik szerint könnyen előfordulhat, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, és a csalás sokkal szélesebb körű, mint azt jelenleg hiszik.

Ezen a véleményen van Richard Bacon, a vizsgálatot kezdeményező konzervatív képviselő is, aki szerint "nem kétséges, hogy a köztisztviselők 99,9 százaléka becsületes ember, de elég egy-két korrupt dolgozó is ahhoz, hogy hatalmas problémát okozzon".

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×