eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Több mint 180 millió áldozatot követelhet a klímaváltozás

A nyugat kudarca a klímaváltozás elleni harcban legjobban a világ legszegényebb embereit sújtja majd. Az évszázad végéig Afrikában több mint 182 millió ember eshet a klímaváltozás áldozatává - állítja a Christian Aid nevű brit egyházi segélyszervezet.

Míg a nyugati országokban leginkább az alacsonyan fekvő tengerparti területek elöntése miatt aggódnak, addig Afrikában megdöbbentő mennyiségű áldozata is lehet a klímaváltozásnak.

Az éghajlatváltozás következtében egyedül betegségben mintegy 182 millió ember hal majd meg, hiszen például a malária terjedésének rendkívüli módon kedvez a melegebb, nedvesebb időjárás - írja a segélyszervezet jelentése.

A Christian Aid előrejelzése szerint ehhez jön még a klímaváltozás okozta áradások, szárazság, éhezés és fegyveres konfliktusok több millió áldozata.

A múlt héten a Világbank is felhívta a figyelmet az éghajlatváltozás potenciális hatásaira, és cselekvésre kérte a világot.

"A G8-ak előtérbe helyezték ugyan az afrikai fejlesztések ügyét, de egyáltalán nem koncentráltak a klímaváltozás várható hatásaira" - mutatott rá Warren Evans, a világbank környezetvédelemmel foglalkozó vezetője.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×