eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Chirac mérgezett ajándékot vitt Sarkozynek

Nem tervezi a kormány átalakítását a francia elnök - mondták szombaton Jacques Chirac környezetében név nélkül nyilatkozó források, miközben a Le Monde című párizsi lap hétvégi számában azt írta, hogy a súlyos belpolitikai botrány lecsillapítására az államfő felajánlotta a belügyminiszternek a kormány vezetését.

Dominique de Villepin miniszterelnök, akiben az említett források szerint az államfőnek "teljes a bizalma", a közvélemény szemében elvesztette hitele nagy részét azóta, hogy rá vetült a gyanú: titkos nyomozást rendelt meg belügyminisztere, Nicolas Sarkozy ellen egy utóbb hamisítványnak bizonyult névsor alapján, amelyen nagy összegű kenőpénzek tisztára mosásával vádolt személyek szerepeltek.


Villepin határozottan elutasítja, hogy ő Sarkozy ellen nyomoztatott volna. Mind a kormányfő, mind belügyminisztere a kormányzó Népi Mozgalom Uniójának (UMP) elnökjelöltségére pályázik, Sarkozy ez idő szerint messze nagyobb eséllyel.


Chirac pénteken fogadta Sarkozyt, de a találkozóról semmiféle érdemi tájékoztatás nem hangzott el. A Le Monde mindenesetre úgy értesült, hogy a köztársasági elnök felajánlotta a belügyminiszternek, vezesse el a kormányt az elnöki mandátum egy év múlva esedékes lejártáig. Sarkozy környezete ezt mérgezett ajándéknak tartja, amely csak arra lenne jó, hogy letérítse a minisztert az Élysée palota felé vezető útról.


A megtépázott tekintélyű Villepin ugyancsak nem akar hallani a távozásról, amellyel - mondják a hozzá közel állók - óhatatlanul a botrány bűnbakjává válna.


Sarkozy szombaton Villepinnel találkozott, de erről az összejövetelről sem hangzott el tájékoztatás.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×