eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elmúlt száz év legnagyobb aszálya Nagy-Britanniában

Míg Közép-Európa rekord árvizekkel küzd, addig Nagy-Britannia dél-keleti részén az elmúlt 100 év legnagyobb aszályával kell szembenézniük az embereknek. A brit kormány környezetvédelmi minisztere szerint két évnyi szárazságra kell készülniük.

A szigetország déli részén uralkodó vízhiányt súlyosbíthatja, hogy pont a leginkább sújtott területekre több ezer új otthon építését tervezik - véli a brit parlamenti ellenzék.

Egy konzervatív képviselő az ellen is felemelte a szavát, hogy a Londonban is bevezetett locsolási tilalom - mind mondta - a kormányzati gépkocsiknál nem érvényes.

Az elmúlt héten felháborodást váltott ki, hogy az egyik legnagyobb vízszolgáltató cég londoni székházát a vízfogyasztás korlátozása idején vizet használó nagynyomású eszközökkel tisztították le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×