eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay.com

Tényleg visszatér az Uber - íme minden részlet

A Főtaxival összefogva jelenik meg Budapesten, számos más város példájára alapozva. Lesz egy applikáció. Már nyár elején indul a "menet".

Mint ismert, nyolc év után ismét visszatérne az Uber Budapestre. Most már ennek részletei is csörgedeznek; április 16-án a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult - olvasható a Portfolión.

Nyár elején már indulhat is a szolgáltatás, napokon belül már sofőrök jelentkezését is várják.

Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője és Reich Ádám, a partnercég F Mobilitás Kft. - a Főtaxi leányvállalata - ügyvezetője a portállal tisztázták, először a sofőrök engedélyhez juttatásával kell haladniuk a gyors induláshoz, ezernél is több autóssal terveznek, és már az indulástól hatalmas érdeklődéssel.

Ígérik, a sofőrök számára az ajánlat "versenyképes lesz", az elsőként csatlakozó sofőrök járnak majd a legjobban. Az Uber.com-on indul majd minden.

Hogy miért döntöttek arról, hogy visszatérnek cégként Budapestre, arról azt mondták, vezetőváltás történt az Ubernél, ami a taxisokkal való új szövetségre vezetett, a lakossági közlekedés szerte a világon hatékonyabb lett. A korábbi hasonló példák: Párizs, New York, Róma és még 33 ország nagyvárosai.

A partnerségben az Uber csapata az F Mobilitás helyi tapasztalataira és lokális tudására épít, és olyan feladatokban támaszkodik rá, mint például a diszpécserszolgáltatás vagy a sofőrpont működtetése. Mind a sofőrök, mind az utasok pontosan ugyanazt az Uber-applikációt használják majd Budapesten, mint bárhol máshol a világon.

Telefonon is lehet majd rendelni, de az Uber applikációja például olyan biztonsági funkciókkal támogatja az utazást, mint GPS-követés, a biztonsági eszközkészlet, az utazás megosztása és ellenőrzése funkciók.

Az Uber Reserve funkció által lehetősége lesz az utasoknak egy utazást előre megrendelni, vagy épp egyszerűen megosztani a viteldíjat egy másik utassal a Split fare funkcióval. Lehetőség lesz továbbá a sofőrrel való egyeztetésre egy névtelen telefonszám használatával, és ha az utazás során, előtt, vagy után bármi probléma merülne fel, az Uber appban magyar nyelven is elérhető ügyfélszolgálat lesz az utasok gyors segítségére.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×