eur:
389.41
usd:
363.76
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash

Kilőtt az okostelefonos fizetések száma januárban

Az egyik nagy pénzintézet közzétette, hányan, milyen alkalmazással és milyen értékben rendezték tartozásukat telefonjuk segítségével az első hónapban.

Az okostelefonos fizetések száma 49 százalékkal nőtt januárban az egy évvel korábbihoz képest. Ez 58 százalékos forgalomnövekedéssel párosult - írja a K&H közlése alapján az Index. A közlemény szerint a különböző alternatívák közül a Google Pay-fizetések érték el a legjelentősebb növekedést: a tranzakciók száma 53 százalékkal emelkedett, az elköltött összeg 60 százalékkal lett magasabb.

Mint írják,

az év első hónapjában összesen közel 4,6 millió alkalommal fizettek okostelefonnal a pénzintézet ügyfelei, ami 49 százalékkal haladja meg a tavaly januári szintet.

A tranzakciók összege 58 százalékos bővüléssel megközelítette a 35 milliárd forintot.

A K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője szerint viszonylag új fizetési megoldásról van szó, így minden hónapban számítunk bővülésre, azonban a számok gyakran meglepően dinamikus növekedésről tanúskodnak. „A januári adatok alapján az is látszik, hogy egyre többen választják a biztonságos és kényelmes okostelefonos fizetést” – összegezte.

A bank összesítése szerint a fizetési alternatívák közül a Google Pay esetén 1,7 millió januári tranzakcióra 11,6 milliárd forintos költés jutott. Előbbi 53, utóbbi 60 százalékos, az átlagot meghaladó emelkedést jelent éves alapon. Az Apple Pay-fizetések száma 47 százalékkal 2,8 millióra nőtt, az ezekhez köthető forgalom pedig 58 százalékkal 23 milliárd forintra gyarapodott.

Szintén két számjegyű pluszt ért el két másik fizetési mód is, a Garmin Paynél a fizetések 29 százalékkal 21 ezerre, a Xiaomi Paynél 18 százalékkal 6 ezerre nőtt. Az előbbinél 26 százalékkal 157 millióra, utóbbinál 23 százalékkal 34 millió forintra emelkedett a forgalom.

A kimutatásból az is kiderül, hogy az egy okostelefonnal intézett fizetésre jutó átlagérték 7576 forint volt januárban.

A lap azt írja, az Apple Paynél ez meghaladta a 8100 forintot, a Google Pay esetéb viszont alacsonyabb, 6713 forint volt. A garminosok 7406 forintot, a xiaomisok 5743 forintot költöttek átlagosan egy-egy fizetésüknél.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×