eur:
380.35
usd:
351.44
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Pixabay

Már megint visszahívnak egy csomó autót - az öné köztük van?

Az EU rendszeresen kiad listát olyan kocsikról, amelyek esetében egy bizonyos időszakban gyári hiba van. Nem egy-két típusról van szó.

Széteső, eltörő futóműalkatrészek, meghibásodó hajtáslánc, rendellenesen működő légzsákok miatt rendelnek vissza járműveket javításra - írja a Vezess.hu az Európai Bizottság heti rendszerességű hirdetményére hivatkozva.

Az EU listájában nem csupán autók, más "tartós fogyasztási cikkek" is vannak, de most az autókra koncentráltak.

 • Hyundai i40 / Kona
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2018 december–2020 június (motor olajellátása lehet hibás)
 • Mercedes-Benz Sprinter
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2022 október (hibás keréktárcsák miatt a jármű irányíthatatlanná válhat)
 • Iveco S-Way / X-Way
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2022 február-november (a kardántengely leválhat, ami balesetveszélyt okozhat)
 • Kia Ceed / XCeed / Proceed / Ceed SW / Sportage
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2018 október–2020 október (a tandempumpa hibás szűrője miatt nem elégséges az olajellátás, a rendszer nem képes vákuumot előállítani. Ez befolyásolja a féktávolságot)
 • Land Rover Discovery
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2016 szeptember–2020 február (a hátsó ajtók zárszerkezete korrózió miatt magától oldhat. A jelenségről nem értesíti a vezetőt a műszerfalon piktogram, ami balesetveszélyt idézhet elő)
 • Mitsubishi Fuso Canter
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2017 január-2021 december (a második tengelyen gyártása hiba miatt eltörhetnek a laprugók, ami balesetveszélyt idézhet elő)
 • Bentley Bentayga
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2015 november-2021 július (a motor üzemanyag-ellátó modulja túlmelegedhet, ami üzemanyag-szivárgást és tűzveszélyt eredményezhet)
 • Toyota Proace / Proace Verso
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2023 január-március (a nagynyomású üzemanyag-szivattyú és a motor vezérműszíja meghibásodhat. Ennek következtében a motor menet közben megállhat, ami balesetveszélyt idézhet elő)
 • Škoda Fabia
  A visszahívásban érintett járművek gyártási dátuma: 2021 június-2022 június (az első légzsákok ütközéskor nem biztos, hogy kinyílnak)

Aki gyanakszik, hogy az autója érintett, mindenképp forduljon a forgalmazóhoz, aki segít, hogy mi a teendő pontosan.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Lebukott az orosz titkosszolgálat, átfogó hibrid műveletekre készültek európai nagyvárosokban

Lebukott az orosz titkosszolgálat, átfogó hibrid műveletekre készültek európai nagyvárosokban

Egy a finn Yle MOT oknyomozó újságírói által megszerzett bizalmas hírszerzési jelentés szerint Oroszország összehangolt titkosszolgálati támadást akart végrehajtani a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának megzavarására. A dokumentum, amelyet egy orosz hírszerzőtiszt készített, olyan stratégiákat vázol fel, amelyek tüntetésnek álcázott destabilizációs hibrid műveletek szervezésére irányulnak. Több európai nagyvárosban is akcióra készültek az oroszok. Az eddigi adatok szerint Moszkva terve az lenne, hogy iszlámellenes demonstrációkkal ugrassza össze az európai államokat Törökországgal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×