eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Passenger jet descending in evening sky
Nyitókép: SEAN GLADWELL/Getty Images

Kiválasztották, melyik légitársaság a legjobb idén

Az AirlineRatings.com az elismerés kiosztásakor egy fontos jövőbeli fejlesztést is értékelt.

Bár csak 2024-től válnak elérhetővé a teljesen vízszintes pozíciót kínáló, turistaosztályon elérhető ágyakkal is repülő járatai, az Air New Zealand már 2023-ban az év légitársasága lett – írja a CNN.

"Ez a légitársaság mindig újít, nem elégszik meg azzal, hogy kész koncepciókat és üléseket vesz, hanem még jobbat nyújt. A turistaosztályon utazók jólétének és kényelmének szentel figyelmük lenyűgözött bennünket" – mondta Geoffrey Thomas, az AirlineRatings.com főszerkesztője.

Ezen túl a légitársaság működési biztonságát, környezetvédelmi elkötelezettségét és a személyzet motiváltságát is dicsérték.

2022-ben ismét életre kelt a légi közlekedés a pandémia okozta kihagyás miatt, de ez sokszor káosszal és késésekkel is járt. Thomas szerint a tavalyi egy érdekes év volt, amelyben meg kellett küzdeni az utasokért, és nem tudja megmondani, idén jobb lesz-e a helyzet.

Ami a legjobbakat illeti, elmondása szerint az első öt helyezett közt igen szoros volt a verseny.

A Qatar Airways második helyen végzett, de megnyerte a legjobb business osztály, a legjobb vendéglátás és a kiválóság a hosszú távú utazásokban – Közel-Kelet díját is. Az Abu Dzabi Etihad Airways harmadik lett, a Korean Air negyedik lett, de Észak-Ázsiában a hosszú távú utazások terén külön elismerésre volt jogosult. Az örödik helyezett Singapore Airlines a legjobb első osztály mellett Délkelet-Ázsia legjobb hoszú távú utazásokhoz választitt szolgáltatója lett.

A rangsorok elkészítéséhez az AirlineRatings.com megvizsgálja a főbb biztonsági és kormányzati auditokat, valamint a légitársaságok flottájának korát, az utasok értékeléseit, a nyereségességet, a beruházási minősítést, a termékkínálatot és a személyzeti kapcsolatokat.

A legjobb 25 légi társaság listája így alakul idén:

  1. Air New Zealand
  2. Qatar Airways
  3. Etihad Airways
  4. Korean Air
  5. Singapore Airlines
  6. Qantas
  7. Virgin Australia/Virgin Atlantic
  8. EVA Air
  9. Cathay Pacific Airways
  10. Emirates
  11. Lufthansa / Swiss
  12. SAS
  13. TAP Portugal
  14. All Nippon Airways
  15. Delta Air Lines
  16. Air Canada
  17. British Airways
  18. Jet Blue
  19. JAL
  20. Vietnam Airlines
  21. Turkish Airlines
  22. Hawaiian
  23. KLM
  24. Alaska Airlines
  25. United Airlines
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×