eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Female checking kilogrammes getting on the scale - self care and body positivity concept - warm flare on left
Nyitókép: fabrycs/Getty Images

Egy légitársaságnál mérlegre kell állniuk az utasoknak beszállás előtt

A július másodikáig tartó időszakban minden egyes utas testtömegét megmérik.

Az Air New Zealand járatait választók súlyára azért kíváncsiak a hatóságok, hogy adatokat gyűjthessenek arról, mekkora súlyt szállítanak valójában gépeik, és az hogyan oszlik el azokon - írja a CNN. Ezért megmérnek minden utast, aki Aucklandből repül gépeik egyikével.

"Mindent lemérünk, ami a repülőgépre kerül - a rakománytól kezdve a fedélzeten felszolgált ételeken át a csomagtérben lévő poggyászokig. Az utasok, a személyzet és a kézipoggyász esetében ugyanakkor az ilyen felmérésekből származó átlagos értékekkel számolunk" - mondta Alastair James, a légitársaság rakományellenőrzés-fejlesztési szakembere egy nyilatkozatban.

A testsúly ugyanakkor olyan személyes adat, amit nem mindenki szeretne nyilvánosságra hozni: a légitársaság azt mondja, hogy az adatokat anonimizálták.

Mielőtt besétálnának a repülőgépbe, mérlegre kell állniuk: a mért adatot a rendszer továbbítja, de a munkatárs, aki megkéri őket arra, hogy mérjék meg magukat, nem látja. A kézipoggyászt is megmérik egy mérlegen, de azzal tisztában vannak, hogy ez kevesebb utast aggaszt majd.

Nem ez az első alkalom, hogy a légitársaság hasonló felmérést végez: 2021-ben már végrehajtottak egyet a belföldi járataikat választókkal, a nemzetközi utasforgalom mérlegelése ugyanakkor a pandémia miatt későbbre csúszott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×