eur:
368.91
usd:
342.69
bux:
49130.42
2023. június 8. csütörtök Medárd
Budapest, 2022. június 6. A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székházának részlete a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Nyárra minden telekomosnak elérhetővé teszik az 5G-t

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának következő lépéseként június 1-jétől 60 százalékra növeli a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét – közölte a telekommunikációs társaság.

Jelezték, hogy június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszik az 5G elérést ügyfeleiknek, így az a csaknem egymillió érintett, aki már rendelkezik erre alkalmas készülékkel és mobilinternet-előfizetéssel, kipróbálhatja az 5G nyújtotta előnyöket.

Kiemelték: a vállalat idén is folytatja többéves hálózatmodernizációs programját. A korszerűsítés nemcsak az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem az azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magába foglalja.

A Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak emlékeztetett, a cég 5G hálózatát praktikusan Budapesten kezdték el pár évvel ezelőtt kiépíteni, de a fejlesztések érintették már a Balaton környékét és más frekventált turisztikai lokációkat, illetve a megyeszékhelyeket. Most a modernizációs törekvések keretében ezeket viszik tovább – részint az ügyfeleik mozgásához is igazítva, vagyis olyan területeken, első számú főutak környezetében kapcsolják föl az újabb 5G-képes állomásokat, ahol arra a legnagyobb igény van.

A Magyar Telekom Nyrt. idei első negyedévi konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 12,5 százalékkal 195,9 milliárd forintra nőtt, adózott nyeresége 10,5 milliárd forint volt, éves bázison 43,0 százalékkal csökkent az első negyedévben.

A cég részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, kedden a papír árfolyama 429 forinton zárt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 438 forint volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×