eur:
389.27
usd:
362.9
bux:
67953.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Odera menti Frankfurt, 2015. szeptember 22.Egy Volkswagen Golf 2.0 TDI károsanyag-kibocsátását mérik egy műhelyben, a kelet-németországi Frankfurtban 2015. szeptember 21-én. A német Volkswagen csoport amerikai részlege bocsánatot kért amiatt, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű VW járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/EPA/Patrick Pleul)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Pleul

Támadnak a dízelek, a magyar autósok nem adják fel

Jobban drágulnak ezek a használtak, mint az elektromosok.

A vezess.hu cikke szerint a használt autók között a dízelesek ára emelkedik a legjobban, míg a használt elektromos autók ára szinte stagnál.

A nagy mozgást mutató használtautó-piacon 24,4 százalékkal kevesebb kocsi érkezett idén eddig külföldről, mint a tavalyi év azonos időszakában, de még így is 5 százalékkal több a hirdetés.

Az import zuhanása tavaly nyáron kezdődött, ennek "motorja" a gyenge forint volt.

A portál kérésére a használtauto.hu összeállította, mire éhes a magyar vásárló:

  • a 15-20 év közöttieknél 15 százalékkal nőtt a hirdetések száma
  • a 20 évnél idősebb kocsiknál több mint 35 százalékkal több hirdetés jelent meg az oldalon
  • a benzinesek száma valamennyire visszaesett, a dízeleseké 9 százalékkal nőtt, az e-kocsiké majdnem megduplázódott.

A joautok.hu is referált:

  • 35,5 százalékkal emelkedett az eladásra kínált személyautók száma

A matematikailag adódó kérdést is megválaszolja a Vezess cikke: ha ennyivel kevesebb kocsi jön be, hogyhogy nő a hirdetésszám? A válasz ott keresendő, hogy 600 forint fölött van a benzinár, az öreg kocsik tulajdonosai pedig elkezdtek ettől a nagy tehertől megszabadulni.

Az átlagár-növekedés is látszik, a hasznaltauto.hu-n 4,6 millió forint, ami 11,69 százalékos növekedés egy év alatt. (A joautok.hu-nál 34 százalék.)

A hajtásláncot nézve érdekes tapasztalatról számolt be a Vezessnek a piacvezető hasznaltauto.hu. Legnagyobb mértékben (8,92 százalékkal) a meghirdetett dízelüzemű személyautók átlagára emelkedett, aztán a benzinesek követeznek (8,85 százalék), míg a jelentősen növekvő kínálat közepette az elektromosok átlagára ebben a negyedévben alig változott (1,48 százalék), pedig nem is olyan régen még durva áremelkedés volt tapasztalható náluk.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×