eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

A GVH vizsgálja a telekommunikációs cégek inflációs díjemelését

Panaszeljárás indul a most bejelentett díjemelések miatt.

A GVH panaszeljárás keretében vizsgálja, vajon van-e versenyjogi vonatkozása annak, hogy a négy nagy telekommunikációs szolgáltató (Magyar Telekom, Yettel, Digi, Vodafone) mindegyike úgynevezett automatikus inflációkövető díjemelést vezetett be az idei évtől – tudta meg a 24.hu.

A telekommunikációs szolgáltatók a díjemelést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) egyeztetve tették meg, egyúttal beépítették az ÁSZF-jeikbe.

A Gazdasági Versenyhivatal a panaszeljárás keretében most két kérdést vizsgál:

  • a panaszban sérelmezett magatartással kapcsolatban fennállnak-e a versenyfelügyeleti eljárás megindításának törvényi feltételei,
  • megállapítható-e, hogy a megjelölt magatartással kapcsolatban más hatóság jogosult eljárni.

A versenytörvény értelmében a panasszal kapcsolatos eljárás adatai csak a panaszos számára ismerhetők meg, és számára is csak a panasszal kapcsolatos eljárás lezárultát követően. Ezért további információval nem szolgál a hatóság az eljárásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×