eur:
388.27
usd:
358.53
bux:
68119.99
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Érdeklődők a Magyar Telekom T-Pont üzletében, a budapesti Mammut bevásárlóközpontban.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Hamarosan érezhetően többet fizet, ha telekomos

Jelentősen emeli árait máricus 1-től a Magyar Telekom. Az inflációhoz igazítják a díjakat. A Vodafone is emelt az árain.

Március 1-jével 14,5 százalékos inflációkövető díjemelését hajt végre a Magyar Telekom – közölte a a cég. Ettől 3 milliárd forint plusz bevételt várnak.

A Magyar Telekom már tavaly jelezte, hogy szerződéseit módosítja és beépít egy inflációkövető díjkorrekciót tartalmazó klauzulát.

A cég honlapján az áll, hogy a díjemelés "az otthoni internet-, tv- és telefon szolgáltatások, valamint a mobil hang és net szolgáltatások havi díjaira" vonatkozik.

A forgalmi díjakat, azaz perc- és SMS-díjakat, kiegészítő szolgáltatások díjait a változás nem érinti,

azok nem módosulnak. Ilyenek pl. az eseti netbővítők vagy a set-top boxok díjai.

Arról is tájékoztatják az előfizetőket, hogy "teendőd nincs, az új díjakat automatikusan érvényesítjük március 1-től".

A napokban lehetett olvasni arról, hogy A Vodafone is emelt az árain. A 24.hu egyik olvasója jelezte, hogy a Vodafone értesítette, 9,39 százalékos inflációkövető díjkorrekciót alkalmaznak nála januártól.

A Yettel az Infostathoz elköldött közleményében arról ír, hogy az ÁSZF-ben foglaltak szerint – az ott megismerhető határidővel és módon – alkalmazza az indexált díjkorrekciót az érintett tarifacsomagok árazásán.

A díjakon évente egyszer, a KSH éves átlagos fogyasztói árindex mértékének megfelelően változtatunk, és a KSH által kiadott közlemény közzétételét követő 60 napon belül változnak az árak; a változásról és a változás pontos időpontjáról előzetesen minden érintett előfizetőnket közvetlenül értesítünk. Fontos tudni, hogy az ÁSZF-ben foglaltak szerint

az áremelés automatikus, tehát nem a mi adott évi döntésünktől függ annak mértéke.

Úgy érvelnek: az árindexálás nem egy öncélú folyamat, hiszen a jelen gazdasági helyzetben a Yettel

Fontos, hogy még nem emelnek árat, hiszen "ugyan a KSH most is közzétette már január közepén az előzetes adatokat az éves átlagos fogyasztói árindex (infláció) értékéről, a Yettel Általános Szerződési Feltételei szerint az inflációval korrigált díjak bevezetésére nyitva álló 60 napos határidő nem ezzel a közzététellel indul, hanem attól a naptól, amikor a KSH az inflációs értéket a közlemény formájában a Hivatalos Értesítőben közzéteszi (az elmúlt években ez február utolsó napjaira esett). Az árindexálás automatikus, teljes mértékben a KSH által kiadott inflációt követi és nem jelent egyoldalú szerződésmódosítást".

Azt azért előrevetítik, hogy "a díjkorrekció mértéke várhatóan 14,5% lesz, összhangban a KSH 2023-as naptári évre kiadott gyorsjelentésével, tekintettel arra, hogy a Yettel ÁSZF-e a naptári évre meghatározott éves átlagos fogyasztói árindexhez igazítja az automatikus díjváltozást".

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×