eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
The Tesla Inc. Gigafactory in this aerial photograph taken in Shanghai, China, on Friday, Dec. 25, 2020. Tesla is coming to the end of its first year selling China-made cars with a commanding position in the worlds biggest electric-vehicle market, but Elon Musk shouldnt rest on his laurels. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images

Megint csökkentette autói árát a Tesla

Három hónapon belül másodszor. Kínában.

A Tesla amerikai elektromos járműgyártó több mint 10 százalékkal csökkentette a Tesla Model 3 és Model Y elektromos autóinak az árát péntektől Kínában, amely a világ legnagyobb elektromos járműpiaca és ahol egyre élesedik a verseny a gyártók között.

A Tesla 265 ezer 900 jüanról (14 millió 409 ezer forint) 229 ezer 900 ezer jüanra (12 millió 458 ezer forint) csökkentette a Tesla Model 3 kezdő árát. A Model Y kezdő árát pedig 259 900 jüanra (14 millió 83 ezer forint) vitte le a csökkentés előtti 288 900 jüanról (15 millió 655 ezer forint) – áll a cég honlapján.

A Tesla már októberében is csökkentette elektromos autóinak az árát Kínában, hogy versenyképes maradjon a gyorsan növekvő kínai elektromosautó-gyártókkal, valamint az országban jelenlétüket növelő hagyományos autógyártókkal szemben.

A Tesla a hét elején közölte, hogy a tavalyi negyedik negyedévben több mint 439 ezer elektromos járművet gyártott, és több mint 405 ezret szállított ki. A rekordnak számító számok azonban elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

A Kínai Személyautó-gyártók Szövetsége (CPCA) csütörtökön ismertette, hogy a Tesla sanghaji gyára decemberben 55 796 autót szállított ki, öt hónapja a legkevesebbet. Novemberhez képest a kiszállított autók száma 44 százalékkal, 2021 decemberével összevetve pedig 21 százalékkal csökkent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×