eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Donesta Mithra Pharmaceuticals estetrol alapú, hormonpótló termék. Fotó:  Mithra Pharmaceuticals
Nyitókép: Fotó: Mithra Pharmaceuticals

90 országban fogja forgalmazni a Richter egy belga cég új gyógyszerét

A kötelező érvényű szándéknyilatkozat 55 millió eurós üzletről szól, amelyet a Richter Gedeon Nyrt és a belga Mithra Pharmaceuticals kötött egymással.

A Donesta nevű készítmény estetrol alapú hormonpótló, amelyet menopauzában lévő nők számára fejlesztettek ki.

A most megkötött szerződés értelmében a gyógyszert a Richter kizárólagos licencjogokkal fogja értékesíteni Európában, Oroszországban és a FÁK államaiban, valamint Latin-Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon.

A megállapodás értelmében a Mithra 55 millió euró mérföldkőbevételre jogosult, amiből 5 millió euró a kötelező érvényű szándéknyilatkozat aláírásakor jár, további 50 millió euró pedig a licence és szállítói jogok aláírásakor - közölte a Richter. További 15 millió euró mérföldkő bevételek esedékesek az engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó szakaszok befejezésekor és a Mithra alacsony, kétszámjegyű tartományban mozgó sávos royalty bevételekre is jogosulttá válik a nettó értékesítés függvényében.

A Donesta a Mithra új generációs, szájon át adagolható estetrol alapú hormonterápiás termékjelöltje,

amely hosszútávú megoldást nyújthat különböző menopauzás tünetek kezelésére. Az év elején a Mithra pozitív eredményekről számolt be a Donesta fázis III. hatósági vizsgálatok első kiértékelése után: jelentős javulás következett be a vazomotorikus (VMS) tünetekben - tette hozzá közleményében a Richter.

A VMS a menopauzát kisérő gyakori tünetként hőhullámokkal és/vagy éjszakai izzadással jár és negatívan befolyásolja a nők napi tevékenységét, illetve általános életminőségét. A 40 és 60 év közötti nőknek 50 százaléka éli át világszerte a VMS-t és több, mint 55 százalékuknak középsúlyos és súlyos VMS tünetei alakulnak ki - ismertette a gyógszercég.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×